Äppelkaka äppelpaj

Betygsätt detta recept

Recept på äppelkaka, äppelpaj som är en smulpaj med äpplen. Enkel och god äppelpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser till recept involverar nedanstående mums:

* 6 äpplen
* 2 msk socker eller efter smak
* Pajdeg:
* 1 dl vetemjöl
* 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
* 2 tsk socker
* 100 g smör eller margarin

Tillagning av recept

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin. Skölj, skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor eller klyftor. Lägg äppelskivorna i formen. Strö över sockret. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över äpplena. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.

5 thoughts on “Äppelkaka äppelpaj”

    1. Denna paj ska räcka till minst 4 personer, eller 3 st som i vårt fall när vi testade receptet… 🙂
      /Redaktionen

  1. jättegod! dock skulle jag öka pajdegen något. hade färre äpplen men ändå tyckte jag det var för lite. men det är ju en smakfråga.

  2. Jag har precis lagat äppelpajen och den var lite för mild i min smak. Mer smak (socker 🙂 ) skulle göra susen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.