Anitas rörda äppelkaka

Betygsätt detta recept

Rör om smör och socker smidigt. Blanda i ägg och vaniljsocker. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Rör ned mjölk omväxlande med mjölet i smeten.
Bred ut smeten i en smord och bröad gjutjärnsstekpanna (eller långpanna, form etc).
Skala äpplen, urkärna. Skär i klyftor. Vänd i socker/kanelblandningen och stick dem i smeten.
Grädda i 45 min 175 gr.
Njut!

Ingredienser
100 g margarin
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
1½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

FYLLNING:
2-3 äpplen, i klyftor
1 tsk kanel + 3 tsk socker


Fakta

Portioner: 6-8
Tillagningstid: 90 minuter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.