GI Äppelkaka

Betygsätt detta recept

Ett enkelt recept för att göra en god och nyttig GI äppelkaka.Ingredienser (8-10 portioner)
10 mogna söta äpplen
200 gram smör eller margarin
3 dl sesamfrön
4 msk kanel
sötningsmedel motsvarande 1 dl socker (eller varför inte synda med riktig socker och göra en blandning)
3 dl dinkelmjöl
3 dl fullkornsmjöl av dinkel

Tillredning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en sockerkaksform och bröa den med sesamfrön.
3. Skala och skär äpplena i klyftor och lägg i formen.
4. Strö över kanel och 3/4 av sötningsmedlet eller sockret.
5. Hacka smöret och blanda ihop med dinkelmjölet till en smuldet.
6. Tillsätt 1/4 av sötningsmedlet.
7. Bred ut smuldegen över äpplena.
8. Grädda GI äppelkakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.